Selected people in food & agri

Via Job Marketing haalt Ceres het beste resultaat uit de vacatureopdracht.

Via Job Marketing haalt Ceres het beste resultaat uit de vacatureopdracht.

Job Marketing

Het aantrekken van voldoende kwalitatieve medewerkers, daar gaat het om binnen recruitment. Zowel op de korte als op de lange termijn. De vraag die wij dan ook vaak krijgen is ‘hoe bereik ik nou die geschikte kandidaten? En hoe zorg ik dat de kwaliteit van mijn sollicitaties omhoog gaat?’ Dit heeft alles met Job Marketing te maken.

 

‘Post and pray’ is voorbij

Het is tegenwoordig niet meer voldoende om je vacature alleen op je eigen website en social media kanalen te plaatsen en te wachten tot de juiste kandidaat zich voordoet. De oude ‘post and pray’ strategie volstaat niet meer.

Met name door de komst van de smartphone worden personen dagelijks aan zo’n 1500 – 3000 communicatieprikkels blootgesteld. Hierbij filtert men wat voor hen wel of niet interessant is. Als recruiter moet je je hier ook van bewust zijn en zorgen dat de informatie die je naar buiten brengt relevant is voor je doelgroep. Niet alleen de communicatie moet aansluiten maar ook is het van belang de relevante kanalen van je doelgroep te selecteren.

 

Vergroot je doelgroep

Slechts 10% van de beroepsbevolking is actief op zoek naar een baan, terwijl 58% latent zoekend is. Latent zoekend wil zeggen dat iemand niet actief aan het zoeken is, maar wel open staat voor een andere baan. Deze grote groep wil je graag bereiken aangezien je daarmee je doelgroep met potentieel passende kandidaten aanzienlijk vergroot!

Om de groep latent zoekenden te bereiken heb je een gerichte Job Marketing campagne nodig. Job Marketing gaat over het inzetten van de juiste kanalen om je gewenste doelgroep te bereiken. Hierbij is het selecteren van de juiste mix van mediakanalen van essentieel belang.

Selectie van relevante mediakanalen

Onderzoek laat zien dat kandidaten ongeveer tien touchpoints nodig hebben voordat ze op een vacature reageren. Het is dus van belang dat kandidaten de vacature op meerdere verschillende kanalen tegenkomen.

Ceres kent de markt voor mediakanalen binnen food & agri als geen ander en maakt een tailormade selectie van de meest succesvolle kanalen voor jouw campagne. De mediakanalen die we gebruiken kunnen zowel offline als online zijn.

Door onze ruime ervaring in Job Marketing campagnes hebben we veel resultaten verzameld van uiteenlopende campagnes op tientallen mediakanalen. Op basis van deze prestaties kunnen we je een transparant media-advies geven. Meten = weten!

De relevante mediakanalen onderscheiden we in drie categorieën:

  • Branche specifieke mediakanalen: Het verspreiden van een vacature op branche specifieke kanalen helpt naast de actieve ook de latent zoekende kandidaten te bereiken.
  • Mediakanalen per functiecategorie: De gewenste kandidaten zijn actief op specifieke, zakelijke websites. Het inzetten van een mediakanaal gericht op een functiecategorie helpt om een professional te targeten binnen het vakgebied waarop een vacature van toepassing is.
  • Generieke mediakanalen: Het toevoegen van generieke kanalen helpt om een breder publiek te bereiken en je brand awareness te vergroten.

Voor de Job Marketing campagne zal Ceres een selectie maken en een goede mix voorstellen uit mediakanalen uit alle bovenstaande categorieën.

 

Job Marketing door Ceres

Ceres helpt u om de juiste mediakanalen in te zetten en daarmee de gewenste doelgroep te bereiken. Samenvattend houdt een Job Marketing campagne bij Ceres het volgende in:

  • Selectie van de juiste mix van mediakanalen voor jouw vacature;
  • Een prikkelende vacaturetekst met SEO optimalisatie;
  • Toegang tot een netwerk met innovatieve recruitmenttools;
  • Ruime ervaring met (inter)nationale mediakanalen in diverse branches;
  • Opzetten, beheren en bijsturen van de Job Marketing campagne.

 

Voor meer informatie over onze Job Marketing campagnes kunt u contact opnemen met Ceres.